Pagini

joi, 20 august 2009

Alinierea la 37 de grade

De trei zile'ncoace nu se mai pomeneşte nimic despre viespiile nebune (mai degrabă tâmpite) care dau târcoale farfuriilor şi ceştilor din grădinile de vară sau de pe terasele germanilor. Aflasem că viespiile, turmentate anul acesta de trecerea directă de la iarnă la vară (deşi mă'ndoiesc, sincer, că n'ar fi fost şi puţină primăvară pe malul Rinului - dar dacă specialistul spune...), viespiile, deci, ţin minte culorile şi le folosesc pe post de reper. Până una-alta, am mai câştigat ceva, în viaţa asta.

Cele mai recente trei zile din anul viespiei, însă, au fost exclusiv dedicate joii fierbinţi. S'au anunţat 37 de grade (bun, că briza Rinului coboră temperatura resimţită de numa' numa' e altă poveste). De trei zile, radiourile, toate, au invitat numai specialişti în caniculă.

Popor disciplinat, militari lăsaţi la vatră din fire, nemţii au înţeles un lucru: dacă li s'a spus de atâtea ori, musai că'i ordin de la comânduire! Şi, ca la ordin, au pus în cui protocolul, uniforma business casual şi, disciplinaţi, au pornit'o, de dimineaţă (la 7.23 şi erau 23,7 grade), plimbând servieta în pantaloni scurţi, maiouri şi sandale, în şlapi! (Doamne, în şlapi, vă daţi seama? Cine şi'ar fi putut imagina!? Se duce naibii de râpă Germania!), în rochii scurte şi subţiri până la transparente, cu şepcuţe colorate...

După care, dintr'odată, pe FM s'a schimbat ştirea zilei. Cică, firesc, încălzirii îi va succede o mega furtună. Aşa că, Achtung!, cod maxim, furtună între 12 şi trei după amiaza.
Atâta, doar, că, iaca, e aproape cinci post meridian şi, pe cât se pare, Doamne-Doamne nu se conformează la agenda media şi nici nu se supune regulilor stricte, vai, atât de stricte!, ale statului german.
Păi d'aia a militat republica (federală) pentru separarea puterilor în stat şi a bisericii de politică şi de fisc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu