Pagini

vineri, 9 aprilie 2010

Instalatorul polonez

"Cunosc sala aceasta foarte bine", spune comediantul polonez, vorbind în germana lui ştirbă, de Silezia.
"Mă simt pe această scenă ca acasă".
Publicul aplaudă cu căldură.
"Am fost de multe ori aici, după ce s'a decis renovarea ei. Dacă ridicaţi privirea, veţi vedea al doilea şi al reilea rând de becuri. Eu le'am montat. Şi aş fi continuat dar voi, germanii, aţi decis, la un moment dat, că muncitorii români sunt mai ieftini decât muncitorii polonezi".

NetCologne modernizează reţeaua prin care oferă net, telefonie şi televiziune prin cablu oraşului. Au ajuns şi pe strada mea. Au săpat în vreo zece puncte. Frumos, curat, izolat cu paravane, să nu dai în gropile de pe trotuar (deşi e suficientă lumină să n'o păţeşti).
Azi dimineaţă m'a trezit, la o oră imposibilă, zgomotul unei plăci metalice căzând repetat pe asfalt. Se chinuiau să o ridice cu un miniexcavator. Între două troznituri i'am auzit schimbând nişte replici. Nu erau polonezi. Erau turci.

5 comentarii:

  1. foarte fain... clasele de cetateni europeni, ca la tren. clasa lux: neamtul, clasa intai: polonezul, clasa a 2-a: romanul, clasa a 3-a: turcul. Ma intreb cine va fi marfarul? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i chiar asa, anonimule. La clasa I: cine stie sa stea pe curul sau, frumos, linistit, fara sa deranjeze pe nimeni; la clasa a II-a: cine n-are atat de multi bani pentru clasa I, dar stie sa sea pe curul sau, frumos, linistit, fara sa deranjeze pe nimeni.

    In marfar: toti ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  3. In loc sa fii multumit ca-ti baga net de mare viteza...
    La mine, orice modernizare a casei vecinului se face in sunetele "divine" ale radio Trinitas

    RăspundețiȘtergere
  4. 'geaba net de mare viteză dacă nu poţi să, acolo, un torent, ca omu'!

    RăspundețiȘtergere