Pagini

luni, 22 noiembrie 2010

Dilema poliţistului

În plină derulare a poveştii "Cheiz clăuzd", n'am decât o chestie scurtă să comentez.
Poliţia germană a fost scoasă î n stradă, în dispozitiv sporit, pentru că există temeri cu privire la posibile atentate teroriste. Şeful sindicatului poliţiştilor a vorbit azi dimineaţă la radio şi, după ce a garantat că, deşi au fost restructurări, deşi le'au mai redus din lefuri şi acum îi pune să facă ore suplimentare într-o operaţiune ce necesită vigilenţă, cetăţeanul german nu trebuie să-şi facă probleme - el, poliţistul german, va fi la datorie.
Tortul acesta uşor sindicalsito-populist a avut, însă, şi o cireaşă: poliţistul german se întreabă, însă, dacă este pregătit să facîă faţă unei astfel de misiuni.
Şi nu cred că întrebarea asta din urmă ţine doar de academia de poliţie absolvită ci şi de naţiunea în slujba căreia poliţistul se află. Altfel îşi dă cu şapca de poarta palatului şi se duce îndărăt la postul din comuna lui unde supravieţuieşte cu bani de la cămătarul raionului, pe care îi returnează sub formă de indulgenţe cu dobândă de nenumărate 2 x 3,14 procente pe bunul simţ al contribuabilului de rând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu