Pagini

vineri, 7 ianuarie 2011

D'AIA

Într'o seară, era prin '90 sau '91, cineva (nu mai ştiu cine, poate mă ajută Jeff) a bătut, timid & ruşinat, la uşa lui Pittiş. Acasă la Florian Pittiş. Şi'a cerut scuze de deranj, i'a dat o casetă audio (bandă magnetică) şi dus a fost.
Era o joi, parcă.
Duminică seara, duminica imediat următoare, în emisiunea lui de pe (la acea vreme) România 3 sau Tineret, Pittiş a anunţat că playlist-ul iniţial programat a fost scos din schemă pentru că i s'a'ntâmplat o minune.

Nota bene: cei cinci erau ingineri minieri în devenire.



D'aia - Track 05 | Upload Music



Update câţiva ani mai târziu: No, ştiţi ceva? Dacă tot aţi ajuns aici, de ce nu vă duceţi sus, pe titlul blogului, daţi click şi citiţi ce'am mai scris după aia? Că's bun, pe onoarea mea că's! :)

5 comentarii:

  1. Cătălin Creţu(clape) şi Sorin"Kiru" Călugăru(bass)au fost cei care s-au dus la Pittiş cu caseta. Era o modestă înregistrare, făcută cu sculele din dotarea casei studenţilor, în sala de repetiţie, cu sunetul făcut de prietenul nostru Călin Brâncuş.
    Au sunat la uşa lui Pittiş, care a deschis după vre-un sfert de ceas în pijama, părul vâlvoi şi faţa de "pernă", a luat caseta şi a închis uşa.
    Surpriza a fost la sfârşitul săptămânii, când, la emisiunea "Pittiş show" de atunci ( sigur aţi ascultat şi voi pe-atunci, că era singura cu mizică adevărată)meseriaşul a dat pe post, în eter, piesa de pe casetă( parcă "Soartă" se numea), o piesă de vre-o 20 de minute. A fost minunat să te auzi la Pittiş Show şi acesta se te compare cu CAMEL. Ulterior l-am cunoscut pe Pittiş şi am urcat pe scenă cu el la festivaluri. Asta a fost povestea cu Pittiş.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cătălin Creţu a devenit muzician profesionist(http://www.catalincretu.ro/)şi are concerte prin Bucureţti şi străinătăţuri, Horia Sălăjan este consilier de afaceri şi are 14 chitare acasă, pe care mai prestează din când în când( ne întâlnim an de an la Gărâna, la jazz-uri), iar eu mai cânt cu o trupă de old boys blues-uri prin cluburile prietenilor( aşa, just for fun). Singurul de care ne-am pierdut este Sorin Kiru Călugăru, care a fost în SUA o vreme şi nu mai ştim nimic de el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, eu am fost la Pittis impreuna cu 2 prieteni ce studiau in Bucuresti la acea data. inregistrarea a fost facuta pe casetofonul Maranz a lui Buti. Apoi am inregistrat cateva piese intr-un studio din Bucuresti, prin 1993.

    RăspundețiȘtergere
  4. No, pai nu mai am decit 5 chitare acuma, da' am mai pus ochii pe vreo 4. A, si un Hammond linga Kurtzweil, ca poate-mi face Catalin o vizita :) Numai bine, oameni buni!

    RăspundețiȘtergere