Pagini

duminică, 20 martie 2011

Fukushima lovește în Homer

Până să se decidă europenii dacă și când și cum renunță la energia nucleară, o replică a seismului care a afectat Japonia scutură (zguduie nu e încă potrivit) industria de televiziune. Postul public elvețian SF a confirmat veștile conform cărora cunoscutul serial american de desene animate Familia Simpson va fi cenzurat. Homer, tatăl familiei, lucrează într-o centrală nucleară și nu este foarte priceput. Glumele legate de stângăciile bătrânului Simpson la locul de muncă, de care s-au plâns până acum numai reprezentanții industriei nucleare, nu mai sunt privite cu ochi buni de conducerea televiziunii publice elvețiene și, ca atare, cel puțin pentru o vreme, serialul va continua fără acele episoade în care se vorbește despre posibile accidente la centrala atomică din orașul Springfield, unde se derulează acțiunea serialului, despre deșeuri depozitate în locuri de joacă, despre apa reziduală scursă în pescărie, despre superficialitatea cu care este tratată securitatea la locul de muncă al lui Homer Simpson.
Austriecii de la ORF (tot televiziune publică) au scos din grilă Agenții Morții (în care se vorbește despre programul atomic nord-coreean) și au difuzat, în schimb, un film intitulat Nemuritorul. Se pregătește și Germania. ProSieben nu are nici o intenție - dar nici ultimul cuvânt.

2 comentarii:

  1. doamne ce psihoza in masa......lumea si-a pierdut cu desavarsire simtul umorului

    RăspundețiȘtergere
  2. fascinantă funcționarea cenzurii în lumea democrată. trăiască veșnicul, fluidul și maleabilul „political correctness” și diversele-i variațiuni.

    RăspundețiȘtergere