Pagini

vineri, 2 septembrie 2011

Cele 98 de zile de libertate ale Yvonnei


După vreo patru postări începute şi nefinalizate pe parcursul săptămânii care tocmai se încheie, iaca, a venit vremea să ducem una la bun sfâşit. Una cu happy-end.


Dimineaţă de septembrie la poalele Alpilor. Cine se vede furişându-se din ceaţă?
Nu, nu era o bandă de spărgători români de bancomate.
Nu, nu era nici măgarul satului Eigelsberg (pe hartă lângă Ampfing, la vreo 60 de kilometri de mult mai celebru orăşel austriac Fucking).
Era vaca Yvonne. Care vacă nu avea ce să caute acolo ci la vreo 10 kilometri depărtare, într-o fermă din care a fugit (de acasă) în urmă cu 98 de zile.

Au dat'o la ziar. Bulevardierul BILD a pus la bătaie 10.000 de euro celui care o găseşte.




Au căutat'o cu câinii, pe vacă. Cu şorecarul Mirko au vrut s'o sperie şi s'o scoată în calea căutătorilor.
Bild a relatat.
Au pus capcane, au răscolit pădurea vânătorii cu tanchilizantele pe ţeavă. Ba, au încercat şi cu metode mai subtile, demne de o psihologie a cornutelor mari: să o ademenească, pe Yvonne, cu sora ei, Waltraud.
Bild a relatat.
Şi cu elicoptere au căutat'o.
Bild a relatat.
Pentru aşa bani, şi'n gură de şarpe au căutat vaca.
Bild a relatat.
Yvonne, vaca (scuzaţi cacofonia) care a vrut să fie căprioară, nu s'a dat, pur şi simplu, prinsă.

Tocmai se hotărâseră să renunţe şi, când colo, noroc porcesc: să dea vaca bot în bot cu unul mai isteţ decât ea. De aflat am aflat de la radio, dar povestea cu lux de amănunte am găsit'o tot în Bild.

Au cam râs curcile de operaţiunea cu elicpotere când au aflat că vaca s'a lăsat prinsă intrând, ca viţelul, de bună voie şi nesilită de nimeni într'un ocol cu alte semene de'ale ei.




Azi dimineaţă au anesteziat'o şi transportat'o acasă. S'a trezit înconjurată de întreaga familie (formată după cum urmează, din: concubin, soră, nepot şi fiul Friesi) îngrijorată dar, de acum, fericită de înrudirea cu o asemenea vedetă.

PS pentru "proprietarii" din Letea: vaca a fost identificată după numărul de pe crotal, nu după ureche; cât despre Konrad, găsitorul, acesta şi'a încasat premiul - în bani-gheaţă!

PPS: în vreme ce vaca Yvonne (care are şi fan-club pe Facebook) se visa căprioară, domnul din filmuleţul de mai jos, răspunzând la apelativul Hippo, întrista o Germanie întreagă, prin august, cu vestea tristă a trecerii în impotenţă pe motiv de deces; a lăsat în urmă nu mai puţin de 200.000 de fii şi fiice neconsolate.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu