Pagini

luni, 24 august 2009

Nuntă, măăăăăă!

Am fost la o nuntă româno-germană.
N'a cântat nimeni live, nu s'au făcut dedicaţii pentru "naşule, naşule!", mâncarea şi băutura au zăcut în bufet suedez, frapierele au fost tot timpul pline cu gheaţă, nu s'a rupt turta, nu s'a bărbierit mirele, nu s'a oprit circulaţia ca să se joace nuneasca pe stradă, nu s'a supărat socru mic pen'că întârzierea alaiului la casa socrului mare îl obligă pe el să sară peste tradiţii, că nu pleacă popa, n'a căzut nimeni sub masă, nu s'a strigat darul şi, cu toate astea, viaţa proaspăt căsătoriţilor a început bine şi merge mai departe.

A, şi să nu uit: popa, că tot vorbisem de el mai devreme, a băgat, în predică, un citat din (aici) celebrul rocker german Herbert Grönemeyer. Aştept veşti despre o nuntă la care aţi fost sau vă duceţi şi auziţi popa spunând "(...) aşa cum a zis şi Alexandru Andrieş în cântecul său (...)". Ştiţi unde mă găsiţi. Câţiva ani de viaţă tot mi'au mai rămas...


PS: darul, deşi nunta s'a ţinut într'unul din cele mai exclusiviste cluburi din Köln, a fost mai mic decât la Cojasca sau Ciorogârla - de vreo cinci ori.

2 comentarii: