Pagini

miercuri, 2 septembrie 2009

Doamna, caloriile fără număr şi cei 1500 de euro

Cercetătorii, îi ştiţi, nu?
Cercetătorii - canadieni, de data asta - au descoperit că, atunci când stau la masă cu un bărbat, femeile comandă feluri de mâncare cu puţine calorii.

Phuaaaaaaaai! Bărbatul, limitatorul de calorii...


Acuma, nu ştiu dacă domnii cercetători canadieni au luat în calcul toate situaţiile posibile. Există unele femei care nu'şi fac probleme cu numărul caloriilor, căci ard intens. Cum ar fi această doamnă care lucrează într'unul din acele departamente (sau batalioane; sau chorte...) de militari disciplinaţi care au o singură misiune - aceea de a îţi spune, pe mai multe voci şi tonuri, că dumneavoastră nu aveţi cum înţelege, ori de câte ori v'am spune - şi de aceea suntem aici, ca să vă aducem aminte că nu se poate.
Am convenit, deja, într'un post anterior că aceste divizii de consumatori din bugetul public sunt aziluri de obstrucţionişti şi refugii pentru statistcile publice (oamenii aceia nu sunt înregistraţi ca şomeri, oamenii aceia primesc bani pentru a nu face nimic).

Ei, bine, doamna aceasta despre care vorbim stă - într'una din zilele trecute se petrece acţiunea - în coadă, la cantină, în spatele colegului Laurenţiu. Stă, împreună cu un alt domn din acelaşi dispozitiv de luptă, şi i se plânge că trebuie să se mute cu jobul la Berlin (unde se află administraţia Deutsche Welle şi postul de televiziune). Şi suferă o mare dramă: cum se va descurca ea cu 1500 de euro la Berlin? "Poate se descurcă ăia din România aşa!"
"Eu însumi sunt român", i'a întors'o Laurenţiu. "E o problemă cu asta?"

Replica doamnei nu a putut fi înregistrată în analele istoriei, fiind rostită dintr'o văgăună a sufletului, o prăpastie în care dumneaei se prăbuşi instantaneu. Dar, cu siguranţă, cercetători canadieni nu au luat în calcul arderile rapide înregistrate de prânzul doamnei - cu calorii fără număr, fără număr...

2 comentarii: