Pagini

miercuri, 16 septembrie 2009

Dragului meu nostalgic - oriunde te'ai afla...




Dragul meu nostalgic,

Nu vreau decât să îţi spun că, pe mine, personal, imaginea de mai sus (sursa: Telegraph.co.uk via EPA) mă oripilează. Te văd pe tine, dragul meu nostalgic, şi îl văd pe fiul tău, ducându'vă fericiţi viaţa de politruci cu maţele ajunse şi la voi goale, sub sacoul de la costum pus direct pe piele pentru că după fasolea înlocuită cu minunatele şi înţeleptele reţete din iarbă v'a interzis tovarăşu' să purtaţi cămăşi, că'i decadent şi burghez şi deviaţionist, chiaburilor ce'aţi ajuns la umbra Partidului!


Mulţumesc tovarăşului Kim Jong-Il că'mi oferă şansa de a privi în ochi viaţa mea de acum 20 de ani.

Probabil că unii dintre voi îşi mai aduc aminte de capodoperele cinematografice produse în ţara tatălui tovarăşului din fotografie transmise pe bucăţi de câte 15 minute, foiletonal, între orele 20 şi 22, ca un fel de pauză publicitară de pipi (dacă aţi apucat să puneţi deoparte apă într'un lighean!) între două înregistrări ale vizitelor de lucru ale tovarăşului din fotografia ciuruită la Târgovişte, în 1989.

Într'una dintre ele, dintre capodoperele despre care aminteam, bătrânul bunic, tovarăş - cum ar veni - bunic, zace pe patul de moarte şi (altfel decât în bancul în care muribundul bunic întreabă disperat cine mai are grijă de ghişeft) îşi cheamă nepotul preferat şi îi cere să nu care cumva să uite de cotizaţia de partid, musai de plătit şi pe luna în curs. Ceea ce nepotul chiar promite. După care tovarăşul - cum spuneam - bunic îşi dă, liniştit, obştescul, cetăţenescul, tovărăşescul sfârşit.

Mă duc să scuip în sân.

3 comentarii:

  1. bre, au maieu, nu e direct pă oase...

    RăspundețiȘtergere
  2. pai da ! tre sa le tina ceva oasele !

    RăspundețiȘtergere
  3. şi maieul e stas, frate, să nu cumva să iasă din rând
    pe cât că tovarăşul cu maieu va ajunge la canal săptămâna viitoare pentru deviaţionsim?

    RăspundețiȘtergere