Pagini

duminică, 8 noiembrie 2009

Soare în cantităţi industriale

Într'o probabil ultimă duminică însorită, înainte de lunga iarnă cenuşie a Kölnului, am purces la o cură de serotonină, hoinărind pe malul Rinului ore în şir, de dragul luminii. Mai apoi, cu vreun ceas înainte de a se porni întunecarea, am tras o tură prin Melaten, marele cimitir de pe Aachener Strasse. Eram eu, câteva grupuri organizate de turişti şi, pe ici, pe colo, nişte unii asemeni mie, vreo 20, cu aparatele de fotografiat la gât. Şi nimeni să ne gonească.
N'am să înţeleg cine şi de ce a decis că 102% din România nu poate fi fotografiată.

4 comentarii:

  1. Mircea cel Batran, desigur, cum cine? Mircea in Muntenia, cu ocazia bataliei de la Posada, Stefan cel Mare in Moldova inaintea luptei de la Vaslui, si Gelu & Menumorut in Transilvania cand se intrebau ei prin ce sa se caracterizeze noul popor de pastori care tocmai cobora din codri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha!
    Şi au decis că interdicţia la pozat poate fi un motiv naţional!

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact.
    Bine, asta e explicatia istorica.
    O alta ar fi ca interdictia pozatului e ideea unor slujbasi cu izmene si vocatie de securisti sinistri, care stau cu morcovu-n spate de teama ca n-or sa-si mai ia salariile daca nu mai baga cate-o tablita de interzis ceva.
    Mesajul meu pentru ei: Calmati-va dracului, ca oricum o sa crapati de foame dupa ce ne-om cara de tot de-aici, noi, astia care facem poze ca maniacii si platim si taxe pentru sporurile voastre de folosit calculatorul.
    :D

    RăspundețiȘtergere