Pagini

duminică, 21 februarie 2010

Gânduri la revedere (din fugă)

Ce nu te omoară te face mai puternic.
Hai, pe bune!
Cum ar fi gropile din drumurile României? Nu m'au ucis. Dar mi'au făcut telescoapele mai puternice?

Pentru sănătate nu sunt bani.
Pentru profesori nu sunt bani.
Pentru astupat găurile din asfalt nu sunt bani.
Pentru reţele electrice care să nu mai pice nu sunt bani.
Pentru canalizări în care să se scurgă zăpada dezgheţată nu sunt bani.
Pentru (în general) investiţii în infrastructură nu sunt bani.
Da', totuşi, unde's banii? Că au introdus impozitarea taxei plătite.

În leafa poliţaiului? Care poliţai nu'i acolo când ai nevoie de unul. Când scapi cu viaţă ferindu'te de un idiot la volan. Şi, pentru că am reuşit să mă feresc la timp şi, implicit, nu m'a omorât, m'a făcut mai puternic?


BTW: am mai găsit o lege cretină. Legea cu donaţiile de 2% din impozit. Excelentă idee. Numai că tu, beneficiar, nu ai, oficial vorbind, dreptul să ştii cine îţi donează. De cele mai multe ori, în realitate, ştii. Că ai prieteni care ţi'au făcut un favor. Şi ai o listă. Şi constaţi, la final, că din circa 90 de milioane de lei (vechi), fiscul şi'a reţinut 73. De milioane. Lei. Vechi. Dar n'ai voie să te plângi, n'ai cui să te plângi, n'ai cum să te plângi pentru că tu, beneficiarul, (n')ai primit aceşti bani de la - vezi, Doamne! - anonimi.

2 comentarii:

  1. vad ca te-ai innamolit de tot...speram la niste ganduri mai faine dar de unde nu-i....

    RăspundețiȘtergere
  2. ...mai puternic? Poate mai revoltat şi mai creativ! Vezi, de-aia ne-am născut noi, să fim revoltaţi! De-aia tu scri (excepţional!) şi eu fac politică contra! deşi, amândoi ştim că ceea ce aşteptăm nu se va întâmpla în timpul zilelor noastre. Numai că eu, citindu-te, simt că nu sunt singură şi "în zadarul" îmi este mai dulce! Cât despre bani, banii sunt în "plasă"! Aşa că "ia plasa cu..." şi nu înceta să scri!

    RăspundețiȘtergere