Pagini

vineri, 19 martie 2010

Mile.

Solomon.
Boc.
Voicu.
Mazăre.
Penescu.

Mile Cărpenişan a adus glorie Antenelor. Dacă există un dram de credibilitate în dreptul televiziunilor de ştiri din România, acesta se datorează celor care au fost acolo unde se întâmplau lucruri adevărate (nu meschinării de găinari penali) în momentele în care se petreceau lucruri adevărate. Sanda Nicola. Adelin Petrişor. Mile Cărpenişan.

Mile e în comă, în urma unui şoc septic şi a unui blocaj renal, şi are urgentă nevoie de sânge. A2, pozitiv. Twitterul românesc urlă de o oră. S'a mobilizat. Un grup de timişoreni s'a şi dus la spitalul judeţean. Televiziunile româneşti de ştiri se ocupă de bătut apa'n piuă. Nici o ştire, nici un scroll, nici o burtieră.

Cică "news alert": Solomon trimis în judecată. Aşa, şi?
Mi'e silă!

3 comentarii:

  1. hai să borâm împreună în cinstea televizoarelor din românica !

    RăspundețiȘtergere
  2. Televizunile nu au transmis nimic la cererea familiei, care incearca sa-l protejeze pe tatal lui (nu stie cat de grava e situatia).
    In schimb, toate platformele de stiri, editiile online ale ziarelor centrale si multe din cele ale ziarelor locale au preluat mesajul umanitar. Stiu de la oameni care lucreaza la Antene ca fostii lui colegi s-au mobilizat si ei si au facut tot pozibilul ca Mile sa aiba cantitatea de sange necesara si un elicopter pentru momentul cand Mile va putea fi deplasat.Bloggeri, utilizatori de Facebook si Twitter s-au mobilizat si ei.
    Eu pe Mile il stiu (in afara de televizor) din online, cand s-a implicat in campania umanitara pentru Daniel Raduta.
    ei care sunt alaturi de el acum (fizic) ne-au transmis ca medicii au reusit sa-l stabilizeze, dar ca urmatoarele 48 de ore sunt critice.
    Daca vrei sa ajuti, transmite celor din tara ca pot dona sange la orice centru (nu numai Timosoara). Preferabil e A+, dar se poate dona orice grupa: daca se precizeaza pentru cine (medicul va elibera un bilet cu numele pacientului pentru care se face donatia), cei de la spitalul din Timisoara vor primi o cantitate echivalenta de A+.
    Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  3. precizări utile, foarte importante
    mersi

    RăspundețiȘtergere