Pagini

luni, 1 martie 2010

Ştirile de la un ceas prea târziu...

O doamnă cu mintea brambura a năvălit peste noul ei vecin şi i'a cam lăsat urme pentru că domnul a parcat acolo unde obişnuia doamna să'şi lase maşina.
S'a întâmplat în această duminică la Washington.

*

Un poliţist se îndreaptă către maşina care dă să intre în benzinărie şi, punând palma pe capota motorului, îi cere şoferului să fie înţelegător dar staţia nu lucrează cu publicul deocamdată căci tocmai a avut loc un atac armat.
S'a întâmplat în această duminică la Köln. După colţ.

*

Un blog se închide. Nu pentru că aşa ar fi dictat nişte instanţe deranjate, nu pentru că autorul ar fi rătăcit inspiraţia. Vreme de patru ani, blogul (care va rămâne acolo, în lumea virtuală, aşa cum a fost el compus, zi după zi) a strâns, ca'ntr'o enciclopedie, tot ce'nseamnă artă în deluviul contemporan de fotografie erotică. Printre cei 360 de maeştri antologaţi se numără şi câţiva români (Elena, Vernon, Anca, Alecu) - iar prezenţa lor acolo înseamnă mai mult decât toate ierarhiile trecătoare stabilite prin vot electronic. Cine l'a impresionat pe Chris St James a intrat în istoria fotografiei.

Vor mai urma, cu siguranţă, şi alţi artişti demni de atenţia lui Chris. Chris, însă, nu le va mai da binecuvântarea. Pe Chris l'a răpus o blestemată de scleroză multiplă. Chestie, scrie Chris, de luni, de săptămâni...



Restul, cu vizita preşedintelui pe la nu ştiu ce spital, necomunicată de purtătorul de cuvânt, şi cu aflarea'n treabă prin pulovărul violet al şefului statului sau cu afilierile unor pârliţi de politicieni (care oricum nu lasă nimic în urma lor) la loja găinăresc-securistă a nu ştiu cărui general sunt subiecte pentru retardul generalizat al gate-keeper-ilor agendei media naţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu