Pagini

duminică, 28 noiembrie 2010

Moldova. Cei mulţi vs cei puternici

E reconfortant să asculţi un talk-show post-electoral transmis de o televiziune de la Chişinău. Are dreptate ăla (parcă Dâncu de la Cluj) care spunea că Moldova este o Românie înaintea dezamăgirii.

OK, comuniştii au fost trimişi în opoziţie. Dar lucrurile sunt extrem de fragile. Comuniştii rămân, totuşi, un partid de 30% în contrabalanţa unei alianţe care poate, la orice moment, să se destrame. Nu'i lung drumul până la primele dezamăgiri. 

Şi, până la urmă, nu cele aproximativ 70 de procente lipsă comuniştilor la vot contează cât ceea ce şi'au construit aceştia în anii de guvernare, o Moldovă subterană capabilă oricând, cu sprijinul activ al patronilor de la Răsărit, bine infiltraţi "în Republică", să arunce în aer coaliţia de guvernământ de la Chişinău.

Până una-alta, după alegeri este înainte de alegeri.

Later edit: scorul prognozat de sondaje decuseară s'a dovedit, decuzori, mai anapoda decât în cazul "Mihaela, dragostea mea"; Moldova e pe punctul de a patenta una dintre cele mai interactive metode de democraţie participativă - anul şi alegerile parlamentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu