Pagini

sâmbătă, 12 martie 2011

Postarea de sâmbăta asta: dacă lumea ar fi...

Ce-ar fi dacă popoarelor li s-ar aloca țări în funcție de numărul de locuitori, luând de bune acordurile de la Helsinki și păstrând neatnsă neatinsă (cap limpede/redactor: Laurențiu Diaconu-Colintineanu) harta de astăzi a lumii?



Harta asta s-a tot învârtit, câteva luni, pe net până a nimerit la Foreign Policy pe blog. Probabil că a făcut-o tot vreun american, de origine irlandeză, cred, de vreme ce SUA și Irlanda stau cuminți la locul lor.

Pe români i-a aruncat acolo unde iarna e ca vara și primăriile sigur nu se mai trezesc surprinse de ninsoare între Crăciun și Anul Nou. Și ce vecini avem: Cuba (merge, papa si, trabajo no ei, papa si, trabajo no noi - ne-am înfrăți cu un rom și-o mahoarcă, au, mamă); Afganistan (merge, ei cu talibanii, noi cu soborul de preoți, au, mamă, ce mai moschee a mântuirii neamului am trage); Thalanda (ce se m-ar mai bucura boșorogii belgieni să le aibe la un loc, au, tată!); Kenya (ce surpriză, surpriză pentru Andreea Marin, au, Bănică, au!); și Burkina Faso (asta nu e sinonim cu România deja?). Nu m-am prins dacă acolo, sus, ne atingem sau nu cu Marea Britanie dar ar fi fain să fie Londra așa de aproape!

Și ce-o să se mai bucure Attila Chereștoi când o vedea atâta pădure virgină numai bună de exportat! Chiar așa, unde i-or fi aruncat pe unguri? Gata, i-am găsit - prin Indochina. Pe moldoveni, în schimb, nu-i găsesc. Clar am nevoie de ochelari.

Dar ce ne facem, fraților, că frumușeața aia de Țară Românească nimerește pe mâna haitienilor? Crunt destin are, vorba lui Băsescu, să aibă de ales între două neamuri care păcat că o locuiesc!

Așa. Ce mai avem? Avem o Germanie în Arabia Saudită (până în 2020 or s-o-nverzească și-or să bage mult bălegar în motorină; plus c-or să aibă în sfârșit soarele ăla care uită să vine în Germania și nu mai trebuie să invadeze, an după an, Mallorca). În schimb, pe teritoriul de azi al Republicii Federale intră Kazahstanul. Păi nu e deja?
Nașpa e că, iaca, Japonia va fi prea aproape de România.
Pe coreeni văd că i-au mutat la pachet; cineva tot mai visează la reunificare. Ai naibii, pe moldoveni nu ni i-au dat! Italia și Polonia, la fel, sunt unii lângă alții; poate se unesc și pun de un Vatican. Pe bulgari i-au aruncat prin Asia Centrală și le-au dat și sârbii lângă, să se mai bată, nițel, cam la două secole odată; și-n loc de pacea de la București or să facă o pace sri-lankeză, cu tamili și ceai de Ceylon.
N-am înțeles e de ce au pus Belgia în Sahara Occidentală. Pentru că cei de acolo au experiența secesiunii? Și, a propos: vești bune pentru eurosceptici: ați scăpat de UE. Uite, Olanda, de exemplu: e tocmai hăt colea; cu toate cutremurele de acolo nici n-or să mai simtă nevoie de ierburi; deși mă tem că, la cum îi știu, sunt în stare să asaneze Pacificul până se fac florile de cireș și  să astupe toate găurile din scoarța terestră cu bulbi de lalele.

În fine: cu Groenlanda în miez de Atlantic se împlinesc și prorocirile cu topirea ghețarilor.


(click pe hartă pentru mărire)                                                       

3 comentarii:

  1. cred că am găsit moldova, e în actuala republică dominicană. îi are ca vecini de insulă pe cei din Botsuana :)). în rest multe insulițe în jur cu diverse alte țărișoare

    RăspundețiȘtergere
  2. aaaaaaaaaaaaah, ce schimb valutar or să mai facă băieții - și mai ales fetele - cu botswanezii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. deosebita postare. mi-a facut placere sa te descopar si sa te citesc.

    Felicitari.

    cu aceasta ocazie anunt aparitia blogului meu de calatorie. spre sa-ti placa . http://clipe-hoinare.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere