Pagini

vineri, 28 octombrie 2011

Fără acordeon dar cu trompetă în Parlamentul European


Ia, hai: recapitulaţi, o tură. Aşa'i c'aţi înjurat ţara? Aşa, măcar o dată... Nu'i aşa că poporul e ştim-noi-cum? Hai, că e, cel puţin din când în când!


Şi corupţia - aşa'i că v'a scos din sărite? Dar cerşetorii? Dar şuţii?

Dar străinii care ne bârfesc din motivele de mai sus şi altele la fel? Ei, na, nişte mizerii, străinii ăştia, aşa'i? Nişte ipocriţi! Cum îşi permit? Ah, francezii care ne fac în fel şi chip în show-uri pentru plebea lor meschină... Şi finlandezii care - ce să'ţi povestesc! - s'au trezit ei gicăcontraschengen. Şi olandezul ăla... Cum? Era flamand? Nu era olandez sadea? Ce mai contează? Vorba unuia genial, Arhi, pe Twitter - "ardelean, bănăţean, same shit". Da, domnule, şi olandezul ăla flamand, europarlamentar eurosceptic neafiliat naţionalist şi populist, de unde ştie el că în România e corupţie? Că bine i'a zis Ioan Enciu, dom'le, bine i'a zis când l'a'ntrebat, în plen, da' tu de unde ştii, mă, olandezule, că e corupţie în România? Ai fost acolo să vezi? Păi nu?


Cum de unde? Păi, iaca, de aici. Marţi, 25 octombrie. Trei ceasuri rele, nu? Primul. Cătălin-Sorin Ivan, PSD.

În cadrul unei intervenții susținute în plenul reunit al Parlamentului European, Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, l-a acuzat pe șeful statului de ”ipocrizie, minciună și limbaj dublu” atunci când spune că liderii europeni sunt vinovați pentru situația economică grea a României (...) ”Dar același Traian Băsescu este cel care, în România, împreuna cu guvernul dumnealui, îi protejează pe cei bogați și îi pun pe cei săraci să plătească factura crizei. Aici mă refer la pensionari, la profesori și doctori. În general, la toți cei cu venituri foarte mici.

Cam un ceas mai târziu. Al doilea - tot rău, tot ceas. Viorica Dăncilă, PSD.

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat, luni seara , în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Bruxelles , că trebuie tras un semnal de alarmă asupra unor abuzuri grave ale Guvernului de la Bucureşti împotriva aleşilor locali ai opoziţiei.

Nu m'am uitat la ceas după câtă vreme dar, desigur, a venit şi al treilea. De la Corina Creţu, PSD.

Vă rog să găsiti atasat un comunicat de presă referitor la interventia din plenul Parlamentului European privind directionarea arbitrara a banilor publici catre primariile conduse de reprezentantii PD-L. Avand in vedere atmosfera tot mai ostila si incorecta, in care reprezentantii Opozitiei sunt hartuiti, boicotati mediatic si santajati, am adresat un apel institutiilor europene sa reactioneze fata de derapajele care ameninta corectitudinea procesului pre-electoral si a alegerilor de anul viitor din Romania.


Acum, era să scriu că, iaca, poate domnu' Enciu, MEP, nu primeşte comunicatele de presă ale grupului europarlamentarilor PSD; sau poate nu e de faţă când, după ce au luat poziţie faţă de abuzurile producătorilor de cacao din Coasta de Fildeş, colegii domniei sale fac muncă de documentare olandezului acela flamand, gicăcontraschengen. Dar am găsit printre mailurile mai vechi (3 februarie 2011) unul în care însuşi MEP Enciu atrage atenţia asupra, citez:

"unei noi forme de dictatură care poate să apară, chiar şi într-un stat membru al Uniunii, considerat democratic, şi anume România"
Am încheiat citatul.

Ei, iaca! De acolo, domnule Enciu. Hai, pe bune, acum: timpul intervenţiei dumneavoastră a expirat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu