Pagini

vineri, 4 noiembrie 2011

Revista presei pe care nu o citește nimeni

Atât de multe sunt exemplele de poliţişti care îşi fac meseria cu dăruire, profesionalism şi onestitate încât, de cele mai multe ori, suntem tentaţi, familiarizaţi fiind cu rezultate remarcabile, să trecem uşor peste acestea."


Doamnelor şi domnilor, bun găsit la revista presei pe care nu o citeşte nimeni. Şi rău face, dom'le, că, iaca, nici nu ştiţi ce pierdeţi dacă nu citiţi Revista Poliţia Română. Din numărul pe luna octombrie, din care am citat în deschidere, mai extragem un pasaj de adâncă profunzime, extras din gândirea agentului-publicist Marius Toma:

Întregul moment a confirmat afirmaţia purtătorului de cuvânt, dl. comisar şef prof. univ. dr. Nicolae Radu că „studenţii Academiei de Poliţie reprezintă viitorul Ministerului Administraţiei si Internelor".

Reţinem din acelaşi număr pe luna octombrie câteva titluri incitante: „Impact vizual", „Bani falşi, condamnări reale", „Caravana vieţii", şi „Aproape... fapt de viaţa". Nu rataţi nici „Sfânta cuvioasă Parascheva" – acum şi în paginile Revistei Poliţia Română!

Aflăm din cel mai recent număr al revistei Agenda Construcţiilor că „Indicii macroeconomici influenţează dinamica firmelor de construcţii", că „Un ansamblu rezidenţial cu opt imobile se află in construcţie" dar, mai ales, că „O unitate de producţie necesită 10 milioane de euro". Din paginile dedicate opiniilor desprindem un titlu care vă va determina să răsfoiţi cu atenţie sporită publicaţia citată: „Noua linie de realizare a produselor prefabricate" - o analiză pe care am găsit'o pertinentă şi echidistantă.

În numărul din septembrie, revista Tehnica Instalaţiilor vorbeşte despre un concept energetic de ultimă oră la Berlin. Nu ne'am prins dacă trebuie să ţinem sau nu cont de diferenţa de fus orar şi de trecerea la orarul de iarnă.

Aflăm din Confort Magazin că „Acasă este locul unde ne întoarcem de fiecare dată, fie direct de la birou, şcoală, din oraş sau din vacanţă". Aceste fiind lămurite, în sfârşit, tot ce ne mai putem dori este „o casă care să ne înţeleagă".

N'am reuşit să înţelegem din Magyar Közelet decât că... De fapt, nici măcar atât. Next!

Regretăm, şi pe această cale, revista Dacia, a dacologilor dedicaţi studierii Daciei de ieri, de astăzi şi de mâine". Revista a încetat să apară cândva ieri, în iunie 2007. Adică, aproape azi.

Aflăm, din ultimul număr al primului săptămânal al judeţului Ilfov, Magazin Ilfovean, că „România a semnat Tratatul de aderare la UE, Cu acest prilej autorităţile ilfovene au organizat evenimente speciale pe tot parcursul lunii aprilie. Primăriile trebuie să asigure spaţii pentru sacrificarea mieilor". Aşteptăm cu nerăbdare următorul număr din care să aflăm dacă în cei aproape şapte ani scurşi de la publicarea citatului de mai sus a fost sau nu rezolvată problema cu mieii.

A apărut în schimb numărul pe trimestrul 3 al publicaţiei Împlinirea Vremii din care semnalăm un articol despre „Revendicarea închinării". Procesul se află pe rol, preşedinte de şedinţă este magistratul P. Pilat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu