Pagini

sâmbătă, 23 iulie 2016

Mic repertoar de idei de-a gata pentru cei care au certitudini


Un german de 18 ani cu origini iraniene împușcă. Primul căzut este un alt german. Un german de 17 ani, născut într-o familie de albanezi kosovari.


Sigur, a fost motivație religioasă în spatele acestei mișcări. Kosovarul, ca orice kosovar adevărat, e musulman numai când se raportează la ceilalți balcanici. Altfel, nu are pic de respect pentru cântecul muezinului ci mergea la cinemax, să vadă X-Men 3D. Apoi, iată, mânca la McDo, care, știm cu toții, este invenția Americii, acest Marele Satan, cum bine spun ayatollahii, în loc să pună și el mâna pe un laptop și să-și descarce un tutorial de aruncat în aer.
Și, în loc să aștepte virginele, se cupla cu colegele lui de școală poloneze sau din Ghana, că nemțoaicele nu mai fac copii și n-are colegi nemți, micul kosovar, la Berufskolleg-ul din Maxvorstadt sau Moosach, unde trăiește de când a venit pe lume, la scurt timp după ce familia sa a fugit din Kosovo pe motiv de măceluri dictate de Miloșevici, în loc să lupte cu necredincioșii până nu mai rămâne carne pe carne și os pe os de păgân în Europa.

D'oh!
Dar, de fapt,a fost extremism de dreapta: conservatorul șiit nu a suportat forma moderată de musulmanism a kosovarului. Și nici n-a suportat imigranții veniți în Germania să le ia lor pâinea de la gură. Lor, cetățenilor onești ai Germaniei!

Sau nu, a fost motivație marxistă: familia imigrantului kosovar a fost tratată ca o familie de refugiați și a primit din partea statului german tot ceea ce nu li se mai dă asistaților sociali extremi, acești Hartz IV cu 404 euro pe lună, după ce în ultimii cinci ani au ratat chiar de la interviul de angajare job după job.

Ah, dar dacă puștiul kosovar i-a furat iranianului gagica?
Sau, și mai nașpa: dacă nici măcar nu se cunoșteau?

Dacă omul avea probleme de identitate sau de plasare în comunitate?
Dacă nu era acceptat și a dorit cu tot dinadinsul să facă ceva mare, ceva măreț, ceva despre care lumea să vorbească? Dacă era dus cu capul, pur și simplu, la fel ca să-nu-i-pomenim-numele ăla cae l-a ucis pe John Lennon? Ca Breivik? Ca pilotul Lufthansa? Ca dementul de la Nisa?

Ah, nu, n-are cum!
N-are cum!
Ar strica bunătate de știre!

Luați cu încredere. Nu-s de la mine. Le-am plagiat de la voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu