Pagini

joi, 3 septembrie 2009

Minutul şi scorul

Zic ei, cercetătorii, că geniile aud mai bine cu urechea stângă. Phuaaaai, ce bine m'am simţit când am aflat asta. O ştiu de câţiva ani, dar azi am auzit - probabil cu stânga! - că veştile bune se spun, de fapt, la urechea dreaptă. La aia - a mea - bleagă, cum ar veni. Asta explică destule, care va să zică...


Acuma, că tot începe mâine, la Berlin, IFA, şi'am dat o raită pe la unii şi alţii pe site-uri, să văd (cât înţeleg şi eu) ce e nou într'ale tehnologiei, am mai dat peste un (alt) grup de cercetători care, plătiţi de Kodak, au aflat că noi, bărbaţii, pierdem (sau câştigăm?) un an din viaţă uitându'ne după femei. Sacrificăm, zilnic, 43 de minute din viaţă făcându'vă să vă simţiţi frumoase şi, impicit, bine. Vă admirăm, doamnelor (media este de zece femei pe zi) - în supermarket (acuma, hai să fim serioşi, ce altceva mai bun avem de făcut în supermarket, în vreme ce împingiem cuminţi, căruciorul printre rafturile din care - oricum - nu înţelegem nimic?), în baruri/puburi (de data asta nu suntem noi de vină, ci vânătorul care ucide bizounl cel mai lent şi berea care ucide neuronul cel mai apatic), în cluburile de noapte (hai, că asta'i culmea; nu cred că există bărbaţi care ajung în cluburi de noapte pentru a citi Simone de Beauvoir!), la serviciu (mda, de aia e bună pauza de masă la cantina DW; uneori chiar e mai bine să nu priveşti în farfurie, în vreme ce mănânci) şi la shopping (deci, dacă nici sub povara plaselor cu t-shirt-uri şi cosmeticale şi pantofi şi briz-briz-uri de legat la gât, urechi sau glezne n'avem dreptul la o recompensă, atunci...).

Doamnelor, draga mea, una la mână, babele, bunicile bunicelor voastre, aveau o vorbă: "Maică, îşi face poftă în târg şi mănâncă acasă!"

Asta una la mână.

A doua: acelaşi studiu demonstrează că nici voi, stimabilelor, nu sunteţi neapărat mai sfinte. Drept e că nu vă uitaţi, în medie, decât vreo 20 de minute pe zi la bărbaţi - mai exact, la şase bărbaţi, zilnic. Unde? Păi: în puburi şi baruri (deci de aia nu ne lăsaţi să ieşim cu băieţii la o bere - pen'că proiectaţi asupra noastră păcatele voastre!), la shopping (cred şi eu că nu mai suntem interesanţi, cocoşaţi de cumpărăturile voastre!), în mijloacele de transport în comun (şi se spune că NOI vă dezbrăcăm din priviri!), la supermarket (de aceea e plină cămara de lucruri de care nu avem nevoie!) şi la serviciu (hop, repede, şi voi, să nu rămâneţi în urmă... vorba aia, ce sunt o sută de oameni dintre care unul se gândeşte la mâncare şi 99 la sex?).

În fine, a treia: ca nu cumva să vi se suie diferenţa de procente la cap, doamnelor, draga mea, poate nu ştiaţi că 287 de zile - sau 6899 de ore - din viaţa voastră (şi dintr'a noastră, implicit!) le pierdeţi încercând să vă decideţi ce, anume, îmbrăcaţi. Că pierdeţi 16 minute în dimineţile în care ne ducem la serviciu ar fi cât de cât ok. Dar nu e de ajuns! Nici vorbă. Vă mai codiţi alte 14 minute de fiecare dată când e să plecăm împreună, când, implicit, trebuie să stăm (gata îmbrăcaţi, deja) după voi - mai exact, vineri seara, sâmbetele, duminicile şi în sărbătorile legale. Ale noastre, doamnelor!

2 comentarii:

  1. faza reala: eu si sotia mea plecam undeva. ea e imbracata, eu nu. ea: hai, nu te imbraci? eu: esti gata? ea: da, acum iesim pe usa si tu esti in underwear? eu: ma imbrac (operatiunea dureaza 2 minute, cu tot cu inodat sireturile la pantofi). rastimp, ea cerceteaza pantofii ca Gari Kasparov tabla de sah. Mai trec 10 minute. Eu tropai in fata liftului, ea inca nu s/a incaltat... Questions??

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, orice am spune si oricate dovezi s-ar prezenta, verdictul e acelasi din partea doamnelor: "barbatii sunt obsedati de sex". Este o axioma foarte bine pusa la punct si face parte din categoria axiomelor foarte bine puse la punct. Nu ai cum sa contrazici asa ceva, este impotriva naturii si a oranduirii si armoniei cosmice. Orice argument vei gasi impotriva prejudecatilor de acest gen va fi pus la pamant imediat de un contraargument subit si nemilos care echivaleaza cu binecunoscutele contraargumente "fiindca asa am spus eu", "d-aia" si "fiindca este scris in Biblie". Sad, but true. Se spune ca barbatii se gandesc la sex o data la aproximativ 7 secunde (da, exista si zvonul asta). What?! Sa fim seriosi...asta ar insemna ca si cand ne uitam la meciuri, si cand ne conducem masinile si chiar atunci cand ne-am juca Doom ca ne gandim la sex. Non-stop! Si chiar daca e sa luam in vedere versiunea mai "light" a "teoriei" (aia cu ganditul la sex o data la 10 minute), come on! Sa ne gandim la sex in fiecare zi a vietii noastre? Multi dintre cei care au citit acest post nici nu s-au gandit la sex pana nu au citit cuvantul propriu-zis in acest comment, de exemplu. Asta apropo de "adevaruri ce nu pot fi combatute", precum ai postat tu. :))

    Everybody's thinking of sex. Fara exceptii. Si babele, si mosii, tinerii, etc.


    Hands up for the post.

    RăspundețiȘtergere