Pagini

vineri, 23 octombrie 2009

Aberaţii. Scurtă ordine de zi.

Mă uit (oarecum tâmp, dar ăsta e meritul meu) la programul Senatului (României!) pentru ziua de luni şi încerc să înţeleg.

Notă privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului la data de 21 octombrie, respectiv 22 octombrie 2009 a următoarelor iniţiative legislative:
- Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 85/2009 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale.


Adică e ditai definiţia alambicată şi soarta destinului fatalităţii în cvasicompleta'i splendoare dar nici unul dintre senatori nu are nici o obiecţie? Adică, înainte de a ajunge la Senat, aceste două proiecte de legi au întâlnit genii care au dus totul la perfecţiune? Adică nu s-a strecurat nici o greşeală? Nici o scăpare? Nimic-nimic, acolo?
Nici unul dintre cei în jur de 100 de senatori n-a avut măcar o îndoială, acolo? Cum ar veni, liberalii şi social-democraţii au fost deopotrivă mulţumiţi cu ajutorul de şomaj şi n-au cerut şi ei, acolo, care o mărire, care o tăiere?

La fel de tacit trec prin Senat nişte măsuri fiscale pentru unele livrări de bunuri şi servicii de către Romtehnica (alo, Angola, venim!).

Şi ar mai fi o chestie: avem nevoie de o lege a recunoştinţei faţă de eroii-martiri, victimele şi luptătorii din 87 şi 89? Dacă avem nevoie de o lege pentru recunoştinţă, nu mai avem nevoie de nimic.

PS: dacă pe eroi îi cinstim, cu sau fără lege, pe călăi se mai gândeşte cineva să'i amendeze?

PPS: O altă săptămână care va începe excelent!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu