Pagini

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Mogulul şi Margareta

Daisy?
Blablabla!
Ca femeile. Numai gura'i de ele!

M'am trezit, a naibii treabă, la şapte jumate; era, totuşi, sâmbătă. Isteria de ieri, cu furtuna Daisy care va veni, m'a determinat să arunc repede un ochi pe geam. Well, Daisy nu era.

Am orbecăit spre bucătărie şi, în timp ce aruncam filtrul vechi din maşina de cafea, am auzit un zgomot ciudat. Uh, vâjâie, zic! Când colo, nici vorbă. Adormisem cu teveul pornit şi dădeau ceva circ chinezesc - era muzichia aia a lor populară, la instrumente cu corzi.

Poate că nu e la Köln, mi'am zis - aşa că am băgat o căutare după #Daisy pe twitter.

"Daisy? Hm... poate că, în sfârşit, se întâmplă ceva în Germania."
"Zăpadă peste gleznele pechinezului meu! Bietul căţel!"
"Dezastru! Patru centimetri de zăpadă!"

"Trier: 1 cm de zăpadă. Sunetm terminaţi! Daisy, bestie ce eşti!"

"Ştiţi cum e - poate ajunge mai târziu la întâlnire!"
"Daisy, asta numeşti tu 20 cm?"
"Meteorologi! Banii înapoi!"
"Oh, Daisy, where are thou?"


Şi o ştire la radio: câteva sute de camioane blocate în graniţa franco-germană. Francezii au interzis traficul maşinilor grele pe unele autostrăzi, germanii au difuzat la info-trafic ştirea şi variante ocolitoare dar "majoritatea şoferilor erau străini şi nu au înţeles ce se spunea"; poliţia şi paramedicii germani le'au dus ceaiuri.

Seara, pe WDR, reportaje despre cum au traversat renanii furtuna Daisy. În general, lejer. La Dortmund s'a rezolvat şi problema sării. Tiruri de sare ambalată în saci inscripţionaţi în limba germană au descins la benzinăria românului Adrian Turcu. De unde? N'a vrut să spună. Omul a scos două boxe, a instalat un animator la microfon şi a dat şfară'n ţară. Vecinii? Fericiţi. "Tânărul ştie să facă afaceri, e din România şi şi'a pus în mişcare relaţiile de acolo". Probabil că nu's chiar mici, de vreme ce s'a lăudat că sunt câteva saline care au lucrat zilele acestea numai pentru el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu