Pagini

vineri, 19 februarie 2010

Un Guvern pentru tâmpirea României

În ţările acelea pe care ne'am obişnuit să le numim normale, familiile cu dare de mână au mulţi copii. Doi-trei... patru... Cu cât eşti, social vorbind, mai la coadă (sau mai la periferie), cu atât te gândeşti mai serios la contracepţie.

Dar se perindă pe la ministerul român al Muncii şi Protecţiei Sociale sau (după caz) Egalităţii Şanselor (dar nu numai pe acolo) tot felul de idioţi fără personalitate, animaţi doar de instinctul de supravieţuire în haita de lupi flămânzi. Au pus mâna pe un portofoliu şi şi'ar vinde chiar şi mamele ca nu cumva să fie alungeţi din haită.

Cât de nesimţit poţi fi să încerci să introduci o lege prin care să stabileşti că românii cu salarii mari - şi, deci, contributori consistenţi la bugetul asigurărilor sociale - sunt nişte chiaburi şi trebuie pedepsiţi pentru că au valoare şi sunt recompensaţi ca atare?

Propunerea lui Şeitan nu loveşte, cum te'ai putea eventual aştepta sau ţi'ai dori, în îmbogăţiţii tranziţiei, mai exact, în cei care au făcut averi prin cumetrii & găinării, trăgând linii pe asfalt, perpendicular pe rigole, încuscrindu'se cu primarii sau diluând bitumul. De suferit vor suferi femeile pe care propriile forţe le'au ajutat să înceapă o carieră şi care amână momentul maternităţii până când le zbârnăie ceasul biologic.

În ochii unei majorităţi imbecilizate, alimentată cu populism şi hrănită cu măsuri sociale falimentare, victime eterne ale unui mod de viaţă contraproductiv, administrat intravenos în deceniile de comunism, aceste femei sunt nişte nenorocite şi bine le face guvernul că le taie macaroana. Prea se plimbă în maşinile lor străine date de firmă şi se fâţâie, băţoase, în pantaloni negri şi pantofi cu toc. Prea îşi fac rate la o bancă pentru a'şi cumpăra un apartament. Le mai apucă şi - auzi, tu! - nebunia să citească o carte! Ce le trebuie banii ăia? I'au muncit? Unde? Ce se vede? Au produs un şurub, măcar, la viaţa lor? Nu le mai ajunge cât au! Nu le mai satură vorba aia... Vor copii? Să'i crească din leafă!

Şi, ca atare, puţinii români din middle class, atât cât middle class există în România, vinovaţi că şi'au dorit să iasă din pluton, să lase altora bucuria de a fi săraci, să trăiască decent, renunţă la a mai avea copii.

Dar nici nu e nevoie de aportul lor la sporul de natalitate. E suficient să iasă la număr. Calitatea viitorilor români e un moft. O dereglare burghezo-moşierească. Viitorii români trebuie doar să fie mulţi, proşti, manipulabili, masă electorală. Las' că suplimentăm alocaţia pentru familiile cărora le'a fost ruşine o viaţă întreagă să muncească, pe care mintea îi ajută doar atât cât să socotească din nouă în nouă (luni) - dar nu prea tare, că nu'i nevoie de mult intelect, se vede când e loc de făcut alt copil.

Nu cred că e vorba de tâmpenie, la guvernanţi. Asta nu e tâmpenie. Asta e nesimţire. Şi hoţie. Guvernare de laborator. Se face, întâi, un focus grup la mintea haitei de lupi, se analizează metodele de găinărit bugetul public şi contribuabilul, se aruncă pastila, se aşteaptă reacţia. Dacă merge, ura! Dacă nu, fleoşc! Ştiu, am mai spus'o. Dar mi'e cât se poate de limpede că aşa se guvernează în România lui Boc.

Dincolo de dezamăgirile pe care le suferă unii, acum, rămâne o tumoră care va distruge organismul pe termen mai degrabă mediu decât lung. De suferit va suferi România. Cine, Doamne, iartă'mă, o să ne plătească pensia? Cu ăştia ar trebui să fiu solidar? Cu ăştia ar trebui să mă simt naţiune? Pot? Vreau?

Viitorul arată într'un maaaaaare fel.

PS: când copiez o melodie de'a lui Bitman de pe net se cheamă că fur; când şeful lui, ministrul Vlădescu, fură banii puşi de mine deoparte pentru a mă ajuta când am nevoie de ei, cum se cheamă?

PPS: mi'aduc aminte cum, în urmă cu vreun an, a ieşit Boc dintr'o şedinţă de Guvern şi a anunţat, în conferinţa de presă, că au fost desfiinţate taxe şi eliminate impozite; s'a dat la o parte, a venit la microfon Pogea şi a explicat că desfiinţarea şi eliminarea s'a făcut prin comasare... de unde, totuşi, rezultă că s'ar putea ca măcar unul dintre cei de acolo, de la Guvern, să fie, totuşi, tâmpit!


Later edit - but not that late (cam 90 de minute plus prelungiri): Şeitan n'are girul politic pentru tăierea alocaţiilor (ei, hai, pă bune!); QED!

3 comentarii:

  1. Se spune că este o legătură între sărăcie și numărul de copii făcuți. Cu cât ești mai sărac, cu atât faci mai mulți copii - pentru a se conserva specia (asta ar fi explicația)... Cu ciza asta, probabil urmează un val de nou-născuți proveniți din pătura săracă și din cea sărăcită. Probabil Șeitan a făcut previziuni și a văzut că nu-i ajung banii pentru valul care urmează și s-o fi gândit că trebuie să se încadreze în buget :))

    RăspundețiȘtergere