Pagini

vineri, 29 octombrie 2010

Dragă StoLobby

Ştirea e asta .
Nu mă surprinde. E cât se poate de firesc să auzi că acei oameni fac astfel de gesturi ; în România, I mean. Şi nu mi se pare deloc surprinzător să'i toarne fix pleaşcă ăla de Paleologu.
Şi nici nu mă bag în analize politico-financiare.
Vreau doar să ridic la suprafaţă o notă de subsol, căci era păcat s'o las pierdută acolo, şi ,prin urmare, afirm cu tărie că Paleologu nu ştie ce spune. Şi că Stolojan sau Stolojan via Vass (deşi am citit undeva că nu mai poartă numele acesta) NU fac lobby. E o minciună sfruntată! Un fals! O minciună în falş (că tot s'a lansat Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, eseu de montaj semnat Andrei Ujică)!
Stolojan nu avea cum face lobby pentru simplul motiv că activitatea de lobby nu este reglementată în România şi, prin urmare, nu are acoperire legală.
Dragă Stolo (direct sau prin doamna consilier) a făcut cel mult un trafic de influenţă, acolo.

A propos de Dragă Stolo, sunt curios dacă Dan Bittman va povesti vreodată mai în detaliu despre firmele intangibile al căror nume i'au trecut pe la ureche învremea în carelucra la Ministerul Finanţelor. Nu de alta dar ştim că are o ureche muzicală şi, chiar dacă cei care fac lobby pro-Holograf spun că omul cântă după note, un muzician adevărat nu are probleme să prindă din zbor şi să reproducă după ureche.

PS: a propos despre ştirea de la care pornisem şi notele de subsol - am comentat pe contul de Facebook al celor ce se zbat să oprească anomalia că Mall-ul va Ştirbei Palatul şi mi'a plăcut calamburul aşa că l'am dat mai departe; şi'aş fi curios cum ar fi arătat palatul dacă Ştirbei trăia în secolul 21!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu