Pagini

joi, 18 noiembrie 2010

Mi'e frică!

De acord că este ilegal să spargi un site, indiferent dacă este proprietatea privată a cuiva sau interfaţa unei instituţii care te (să zicem) deranjează.
De acord că, atunci când ai ceva de împărţit, recursul la înjurături te descalifică.
Dar de aici până la descinderea trupelor speciale ale Direcţiei de Combatere A Criminalităţii Organizate şi a Terorismului este un pas mare şi al naibii de periculos. Şi cu atât mai periculos mi se pare faptul că, odată acest pas făcut, adversarii politici ai preşedintelui, mass-media, organizaţiile care militează pentru libertatea de exprimare (şi care au reacţionat prompt când s'a discutat despre reglementarea presei sau cea a spaţiului virtual), grupările de veghe asupra drepturilor civile şi marea masă a celor ce simt la fel ca şi teribilistul puşti care a comis ilegalitatea, ei, bine, toţi aceştia sunt complet absenţi, în loc să urle ca descreieraţii şi să arate cu degetul spre acest gest complet iraţional prin disproporţia dintre acţiune şi reacţie!

Ceea ce relevă starea de handicap moral (cum i'a spus Mircea Toma) de care suferă cetăţenii României şi este, în egală măsură, o evidenţă a degradării societăţii, până la o cotă alarmant de apropiată de ireversibilitate.

Toate astea se petrec în România în aceeaşi zi în care o chinezoaică este condamnată, în ţara ei, la un an muncă forţată pentru că a dat un retweet! China este ţara aceea cu regim autocratic spre dictatorial în care zace într'o închisoare laureatul Premiului Nobel pentru Pace din acest an, disidentul Liu Xiaobo. Regimul de la Beijing nu îi va permite să participe la ceremonia de înmânare a premiului, ceremonia de la care, crede diplomaţia de la Bucureşti, va lipsi şi România, pentru a nu irita sensibilităţile Chinei. Conform ziarului Die Welt, alte cinci state vor boicota evenimentul din 10 decembrie de la Stokholm; Rusia, Cuba, Kazahstan, Irak şi Maroc. O pleiadă de democraţii pe lângă care prezenţa României este înălţătoare pentru ministerul condus de Teodor Baconschi şi pentru politica externă a României conduse de cel care, în 2006, condamna comunismul, Traian Băsescu.

Mai că'mi vine să spun că mi'e frică! De ei mi'e frică. Dar şi de voi mi'e frică - şi cu voi!

2 comentarii:

  1. E absolut normal intr-o tara in care un sef de inspectorat general al politiei sustine camata si un fost deputat si subprefect trimite o coroana la inmormantarea unui/aceluiasi interlop-camatar.

    RăspundețiȘtergere