Pagini

duminică, 2 ianuarie 2011

Ţombi

Tanti J e prea bătrână să mai rămână singură, iarna, în casa ei de la ţară. De fapt, Tanti J stă mai tot anul la copii, la oraş. În curtea casei de la ţară se aciuiesc, periodic, diverşi câini scăpaţi de prin curţile vecine. Ceea ce e bine, că'n afară de vecini, nu prea are nimeni curajul să intre curtea casei lui Tanti J. Nu că ar avea ce fura, dar aşa'i hoţu', dă'i ocazia şi'o exploatează.

Well, curtea asta a lui Tanti J a devenit un fel de staţiune balneară pentru jivinele satului - cu valenţe de dog swinger club. Vorba aia: ca câinii.
Prin urmare, periodic scot boticul prin gard fiare cu boticul mai mare decât capul. Doar că uneori e iarnă - care, vorba clasicului, nu'i ca vara. Pe ăsta micu' l'a găsit Tataie azi dimineaţă îngheţat bocnă. Din fericire mai avea puls - şi destul suflu să schelălăie în şoaptă. Şi câteva mii de lindeni de pureci.

După ce'a stat puţin pe sobă s'a lăsat greu convins cu spălatul (mulţumesc domnului Johnson pentru formula fără lacrimi) dar viaţa şi'a reintrat în drepturi odată cu ştersul care i'a pus bine în mişcare sângele. Mă gândeam să'i fierb şi nişte ţuică dar am întâlniti nişte priviri dezaprobatoare...

Dacă nu are alte boli - şi'o să ne lămurim de cum se trezeşte România din beţia de revelion - îi dau mai mult de 50% şanse de viaţă. Înclin să cred că n'are şi'o să fie bine. Nu vă invit să'l adoptaţi - după ce se va fi'ntremat va merge la "moşia" domnului B, undeva la o altă margine de Bucureşti, unde'o să devină fioros, aşa cum se arată deja de pe'acum - sub duş mi'a oferit o avanpremieră a la Simba din Lion King. Potenţial are, da' va trebui să se dezobişnuiască de miăunăturile în care l'a luat somnul, cu burta saturată de lapte injectat cu seringa (pe căile normale, nu intravenos!).

Mă duc să mă dezpurec pe mine, sub duş, şi să dau foc tricoului în care am operat resuscitarea lui Ţompb. Care, şşşşşşşşşşş!, doarme.




PS: Înainte de aventura cu Ţombi, Tataie a găsit unul dintre puii de porumbel ciupit de ceva gheare sau colţi; l'a cusut pe viu şi în curând, junele (sau juna?) din figura de mai jos va zbura din nou.


4 comentarii:

  1. Muama, ce'i la voi, acolo, Spitalul de Urgenta e mic copil! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. să'l fi văzut pe Tataie cosând pe viu pieptul unui cocoş
    da' să fi văzut cocoşul, câteva minute după - înapoi în ogradă, printre orătănii, călare pe prima găină prinsă; şi, apoi, ţanţoş, cu pieptul scos, arătând tuturor păsărilor cicatricea sa de cocoş de cartier

    RăspundețiȘtergere
  3. "..mai tot timpul la copiii,la oras.."cu 2 de "i" ,ie he

    RăspundețiȘtergere