Pagini

vineri, 29 aprilie 2011

Apocalipsa mușețelului (despre interzicerea plantelor medicinale)

O sumă de isterici mi-a bătut pe diverse căi la creier, în ultimii vreo cinci ani, cu diverse legende: or să interzică medicamentele naturiste; ciuboțica cucului va fi catalogat drept drog; a, și usturoiul - național și antivampiric - va fi asimilat drogurilor (jos mâna de pe usturoi, da?); citește Codex Alimentarius, nu râde, scopul e să ne slăbească organismul și, la final, ne vor omorî pe cei mai mulți, pentru că suprapopulăm planeta!

Cea mai conspirație dintre toate câte se puseseră la cale, frate. Masonii? Evreii? Soros? Bilderberg? Ei, na, fugi d-acilea, tare! Mici copii...

Ce nu e clar?
Big Pharma ne mănâncă!
Ne fură puțina sănătate rămasă, Uniunea asta Europeană.
Antihristul!, s-a auzit un glas!

A intrat în scenă și artileria grea, adică ziare de mare circulație și/sau credibilitate pe măsură: Libertatea și - aoleu! - Financiarul! Păi dacă-i pe așa, evident că s-au deschis și liste de semnături electronice, s-au inițiat petiții; și multe mailuri au circulat de la unul la altul, ca pe vremuri scrisorile cu „nu întrerupe acest lanț că te va pupa de trei ori o broască” sau așa ceva.

Ce a fost a fost, ce va fi va fi, uite c-a venit, vorba poetului, ultima zi - aia de 1 mai (onoare muncii!) 2011, în care expiră cei șapte ani de tranziție iar Directiva Uniunii Europene va intra în fapt. Și ce-mi fac, frate, televiziunile? Atât de luate cu nunta regală au fost de n-au mai prins nici un strop de alte știri; au ignorat total subiecul care, fără doar și poate, ar fi ținut multă lume nebună în fața ecranelor (oricum, nunta s-a petrecut dincolo de Popești-Leordeni, pe cine interesa?). Păi, odată cu televiziunile, nici unul dintre apostolii  mântuirii neamului n-a prins ocazia să trâmbițeze începutul sfârșitului lumii!

Pe scurt (și la obiect) din Directivă:

Directiva privind medicamentele pe bază de plante:
  • nu interzice medicamentele tradiționale pe piața UE. Dimpotrivă, ea introduce o procedură de înregistrare mai ușoară, mai simplă și mai puțin costisitoare decât pentru alte medicamente. În plus, ea a acordat producătorilor de medicamente tradiționale pe bază de plante o perioadă de tranziție excepțional de lungă, de 7 ani, pentru a-și înregistra produsele.
  • nu interzice vitaminele, suplimentele pe bază de minerale și ceaiurile din plante.
  • nu interzice terapiile alternative și terapeuții care le practică, homeopatia, plantele medicinale sau cărțile despre acestea.

A propos, vorba lui Petreanu, e umilitor ca nici măcar propria-ți televiziune să nu dea știrea arestării tale, dar dacă nu ați avut loc de alte vești, aflați că americanii au găsit de-acum motive să intervină în Libia. Gadaffi (sau cum s-o fi scriind corect) le dă soldaților săi viagra, ca să violeze ce-o fi de violat pe unde trec. Așa a anunțat coana ambasadoarea Americii la ONU și a citat-o tocmai Foreign Policy. Ce dreac', au invadat ei o țară să caute niște arme de distrugere în masă care n-au prea existat niciodată. De ce nu ar porni un război contra pastiluței albastre?

PS: pe bune, acum; e-adevărat că, la fel ca în România, sunt și prin Vest mulți lideri politici rupți de agenda reală a oamenilor de rând; și la Bruxelles sunt destui depășiți; și e adevărat că dacă proiectul european se duce de râpă, de vină nu-s europenii ci politicienii lor, ahtiați după putere, corupți, aroganți, vanitoși, orgolioși, pe alocuri chiar autiști; dar: hai să-nvățăm să citim mai mult decât o explicație foto sub poza de la pagina 5 (valabil și pentru mulți făcători de ziare); poate măcar niște norme europene limpede scrise în română să apucăm să citim înainte de a mai da forward mailurilor crizate pornite de la unii pentru care capul ține loc doar de astupuș, pe timp de ploaie (valabil, cum ziceam, și pentru mulți făcători de ziare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu