Pagini

vineri, 28 decembrie 2012

OPCOM și alte jafuri


Revelion. Program de plugușoare și alte glume. Guvernamentale.

Acu', dacă se anunță noi scumpiri la energia electrică, aflai și eu că există o instituție, OPCOM pe numele ei, care ”are ca scop administrarea pieţei energiei electrice prin asigurarea desfăşurării continue, ordonate, eficiente, echitabile şi transparente a tranzacţiilor şi a contractelor comerciale (...)” și care încasează un procent din prețul pe care îl plătim la curent pentru a face serviciile din citat.
Asta se-ntâmplă în țara cu cei mai mulți băieți deștepți din energie.

Unde mai pui că în prețul curentului intră tot felul de servicii fără acoperire. Cum ar fi ”contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență”

Ceva mai devreme, tot azi, l-am auzit la radio pe un nene de la Ministerul de Interne (Dănuț Găvan îi zice, e ceva șef pe București la Ordine Publică, un fel de urmașul tatălui lui Mircea Geoană) care spunea că în perioada următoare vor avea loc simulări care să identifice posibilele cauze ale jafurilor bancare. Păi, în cazul ăsta, n-ar cam trebui să înceapă de la acționariatul și directorii băncilor și să încheie prin a închide băncile cu totul?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu