Pagini

luni, 25 iulie 2016

Terapie anti-clișeu. Știrile lor de la ora 5.


ȘOC! ȘI GROAZĂ!

Un musulman de 21 de ani a intrat cu mașina BMW pe care o conducea într-un alt bărbat în vârstă de 21 de ani pe trotuarul unei străzi din orașul german Reutlingen.


Oprim aici știrea? Sau o dezvoltăm?

Tânărul musulman în vârstă de 21 de ani era fiul unui imigrant turc. Victima lui, al doilea bărbat de 21 de ani, era un imigrant sirian care, gelos pe o poloneză care nu i-a răspuns avansurilor și care tocmai l-a anunțat că era gravidă (cu altcineva, desigur), a luat o macetă și a ucis-o pe femeie chiar în ușa restaurantului musulman în care femeia lucra debarasatoare și la care sirianul încercase de mai multe ori să se angajeze. Și, probabil, ar mai fi lovit o vreme în stânga și în dreapta dacă turcul n'ar fi avut inspirația, lrezența de spirit, curajul să intervină și să'l doboare pe atacator.

Bărbatul cu BMW-ul este fiul născut în Germania al unor turci, tatăl lui fiind proprietar de șaormărie în Reutlingen (așa, de coloratura informației).

Dar nu-i așa că dacă facem un pas înapoi și privim ansamblul descoperim că suma detaliilor nu este egală cu întregul din mintea noastră?

La ce ne-ar folosi? Avem o știre cu sirian care e în Germania și a ucis. E suficient.

Acum: câte știri de ora 5 din România fac subiectul unei discuții între oamenii cu IQ de la medie în sus. Și cam câte știri de ora 5 din Germania sunt interesante pentru români?

A propos, cam câte crime se petrec săptămânal în Germania fără să treacă de paginile tabloidelor locale?

(„Vă avertizăm, urmează fraze care v-ar putea afecta emoțional!”)

Este puțin aiurea să spui că „este al treilea atac petrecut în Germania în decurs de numai o săptămână”.

Ar însemna să omitem dublul asasinat comis sâmbătă dimineața la Einbeck, de exemplu, unde doi soți au fost găsiți într-o baltă de sânge (scrie Einbecker Morgenpost).

Și să ignorăm asasinarea unei prostituate, urmată de sinuciderea asasinului, la începutul săptămânii, la bordelul de la Stuttgart (chiar lângă Reutlingen), unde, pentru a patra oară în ultimle trei luni, după fix același ritual, un asasinat este urmat de sinuciderea criminalului (scrie Stuttgarter Zeitung).

Dar, mno...

Dacă vă pasionează crimele Germaniei, pot să vă fac săptămânal un mid-Sommer crimes report. Dacă plătiți bine.

PS: într-o țară al cărui popor este campion mondial la vacanțe și călătorii, o macetă nu e chiar o ciudățenie; se poate cumpăra chiar și în târguri de vechituri din Germania sau Olanda.

 PPS: chiar îmi pare rău că am scris postarea asta.

2 comentarii:

  1. Nu trebuie să îţi pară rău. E util ce ai scris. Neştiind germană, eu de exemplu nu pot cerceta zilele astea detalii despre crime, aşa cum citesc în triste situaţii similare în engleză şi, helas, franceză. By the way, vezi că e "ţara al cărei popor."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A cărui pălărie / al cărui clăbăț. Așa-i. Mulțam!

      Ștergere