Pagini

joi, 20 ianuarie 2011

Mană cerească sau coada diavolului?

Scandal în biserica evanghelică din landul german Renania de Nord - Westfalia: 49,7 milioane de euro nu pot fi justificaţi. În 1967, sinodul uneia dintre bisericile judeţene autonome (în biserica evanghelică, fiecare comunitate este propria'i stăpână) a pus deoparte, într'o bancă privată din Hamburg, frumuşica sumă de 1,5 milioane de mărci. Fără să noteze nimic în contabilitate. Au zis să fie - pentru zile negre. Între timp, mărcile au murit dar au şi făcut pui. Mulţi pui. Foarte mulţi. Chiar dacă peste lumea de'a fară a plouat cu prăbuşiri de burse şi crize financiare.
Până când un proaspăt instalat superintendant al sinodului local (preşedinte director general, dacă ar fi să-l ierarhizăm după standarde civile) a decis să tragă clopotele O parte din sumă se va duce în amenzi şi impozite dar suficient de mulţi bani vor rămâne bisericii. Şi nu, nu vor cumpăra din ei maşini de teren - să nu uităm că, anul trecut, prima femeie aleasă ca preşedinte al bisericii evanghelice germane, si-a prezentat, la puţin timp după instalare, demisia de onoare deoarece a fost prinsă conducând după ce a băut un pahar de vin.
A propos de maşini de teren: un preot ortodox din Ţara Românească a refuzat, zilele acestea, să sfinţească o icoană pe motiv că'i pictată după model catolic. Îi recomand proprietarului icoanei să'i puie patru roţi şi o retrovizoare - şi să'i scrie pe spate 4x4, după care să mai bată o dată la uşa popii cu pricina.


PS: contaţi pe mine la orice formă de protest la adresa mitocăniei pe care ospătarul Gabriel Oprea şi guvernul din care face parte i'au făcut'o lui Dorin (Dumitru) Prunariu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu