Pagini

sâmbătă, 30 iunie 2012

Fără noi, apocalipsa!


Tocmai l-am citit pe un tânăr - pe care, vorba aia, îl ştiu de când era mic şi continuu să-l apreciez - că, din cauza problemei cu plagiatul lui Ponta, „nu mai putem vorbi de problemele obiective mari pe care le avem” (cinci like-uri pe Facebook and still counting).



Mă tem că nu e aşa. De fapt, nu ne oprește nimeni să ne luăm problemele reale în braţe şi să dăm cu ele de toţi pereţii, până le rezolvăm.

Sunt destui - de fapt, prea mulţi, chiar - cei care au părerile solide şi magnetul continuă să atragă înspre lumina reflectoarelor. Cam ca în postarea mea anterioară, despre comunicatele de presă ale PSD. Nu-i musai să ieșim în față și să spunem, la rândul nostru, că lucrurile stau întocmai cum le-a prezentat antevorbitorul? Ba este. Că, deh, dacă nu ne ocupăm noi de „the trending topic”, acesta trece pe lângă noi și, mai ales, nimeni nu poate să îl rezolve în afara noastră. Sau, poate, dimpotrivă, se rezolvă dracului și pierdem rândul la ghișeul de certificate de revoluționar.

Suntem o adunătură de burice ale pământului. Suntem prea mari pentru bătăliile mici, așa că n-o să ne lăsăm coborâți de la anvergura războaielor universale pentru niște minore probleme obiective și ale naibii de concrete. Și ale noastre, oricum.

Până la urmă, asta e și problema: suntem toți la căpătâiul mortului, dar de gheșeft nu se mai ocupă nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu