Pagini

joi, 14 iulie 2016

Patruzecișiopt de ore în România


Bat la ușa head-hunterilor și întreb de un guru din zonă.
"Toxic, fost securist, manipulator", mi se răspunde. "Partea trista este ca in piata nu prea sunt head hunteri seriosi. Dar daca spui ca astia sunt impostori, nu o sa-ti sara doar ei, ci si necuratii din corporatii; si sa te tii de pruri atunci. E un lant trofic."

"Poate parea un om in esenta bun pe care altii il considera gunoi pe nedrept, dar probabil e in esenta chiar un gunoi", completează un al doilea răspuns portretul personajului.
_
NEWS ALERT:
Cătălin Cherecheș, aflat în spatele gratiilor, are pretenția să depună jurământul de primar lîntr-o catedrală.
_
Comunicare. Antreprenor de succes. Se plânge de brain-pickers.
Unii te iau de prieten și te sună, să le dai un sfat. Gratis, că sunteți prieteni, nu e ca și cum ți'ai câștiga pâinea din ideile tale. I'ai dat o idee, nu un sac de șuruburi, ce naiba, nu te costă nimic.
Alții te seacă în pitch-uri, sperând să le pui pe masă ideea. Se enervează când simt că timpul trece și nu au reușit sa te facă din vorbe și să'ti fure conceptul. Devin agresivi. Încheie prin a te expedia: "Nu merita sa dau atatia bani!". După care încropesc din secvențele recoltate în timpul conversației ceva făra cap și fără coadă. Au făcut'o în regie proprie și cu resurse reduse. Nu dă nici un rezultat dar nici nu i-a costat mare lucru. Vezi? Nu funcționa. De ce să mai fi și dat bani? Ce dracu' îi mai și învață pe ăia la școală?
_
NEWS ALERT:
Medicul reșițean care a fost filmat cum a luat 300 de șpăgi într-o lună a scăpat de condamnare după ce le-a povestit judecătorilor că avea bani (și îi ținea ascunși de nevastă) încă de pe vremea când era bișnițar de mașini second hand și vindea (asta în 1999) motorină sârbilor pe vremea embargoului; și l-au crezut!
_
A propos "școală". Despre competența in școală. Mulți dascăli pierd timpul cu elevii care trag performanța educațională în jos, încercând să îi împingă/înghesuie în zona medie a clasei. "Poate nu sunt în stare să facă față provocării celor care, dimpotrivă, așteaptă să le fie stimulată creativitatea. Poate că îi lasa pe cei buni și se ascund în umbra efortului cu cei slabi ca să își ascundă propria slăbiciune". Încerc să privesc la anul meu de experiență cu copiii. Să fie chiar așa?
_
NEWS ALERT:
Primarul din Jilava este deposedat de mandatul de primar după ce a fost condamnat definitiv pentru corupție; n-ar trebui să fie condamnat și pentru cheltuirea abuzivă a banului public prin organizarea unui nou scrutin local?
_
Mă văd, la umbră, pe'nserat, cu o fostă colegă, campioană a jurnalismului politic pe la începutul anilor 90. Are de primit câteva sute de euro (o sumă ce bate ușor spre patru cifre) de la unul dintre mastodonții presei post-decembriste. Pentru câteva anchete și interviuri, unele publicate deschidere de ziar, chiar. Omul a trimis'o la o contabilă care i-a dat, într'un plic, 300 de lei. „Pentru început”. De-acum câteva luni. La telefon nu'i mai răspunde. Se gândește să plece să facă menaj în Austria. Promite să-nvețe germana.
_
România:
România de lângă noi.
Cea de toate zilele.
Cine poate să facă, până la urmă, curat?
Cine ar trebui să o facă?
Ar trebui să facă?
Cu ce?
Să facă!
Să se facă!
Da?
Cineva să facă!
Altcineva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu